Trögt flugfiske i Baltak

Jag är nyss hemkommen från en helgs höstfiske i Baltak. Vädret var fantastiskt skönt och det gick att fiska i t-tröja! Men fisket var trögt får både kamraterna och mig själv. Vattnet var högre än normalt men inte extremt högt. Så det borde inte ställt till det så farligt. Men de vanliga flugorna och ställena funkade inte.

Flugfiskare i Baltak (inte författaren)

Det visade sig att en del av det fungerande receptet var att ta sig ner på djupet, så fram for tunga sinktip-linor och förtyngda flugor. Men att gå djupet var inte hela sanningen. Regnbågarna tog ändå inte som de brukar.

En efter del frågande och snackade längs åkanten så fick vi höra att så kallade spoon flies fungerade. De som använde sådana tog fisk efter fisk efter fisk… Jag hade EN sådan fluga med mig. Den satt snart utom räckhåll i ett träd. Och så gick jag tillbaka till förtyngda streamers och nymfer. En fisk blev det. På en streamer. Den var utan förtyngning och satt på en vanlig flytlina och vanlig taperad tafs. Tur?

Flugfiskepaus

Detta inlägg skapades 2 oktober 2011 kl. 20.37 och är sparat i kategorin Fiskeutflykter. Du kan följa eventuella kommentarer via RSS 2.0-flödet. Du kan kommentera, eller göra en trackback från din egen webbplats.

5 Responses to “Trögt flugfiske i Baltak”

 1. Jonas Says:

  Synd att ni hade dåligt fiske Jesper!
  Tror jag såg er där i lördags.
  Du hade rätt det gällde att gå ner djupt, jag nymffiskade hela dagen och hade ett fantastiskt fiske. Lyckades ta inte mindre än 21 bågar varav 13 st låg mellan 8 hg-1.5 kg. Dom flesta högg på romkorns imitationer.
  Jonas

 2. Jesper Hultqvist Says:

  Grattis Jonas! Var sågs vi, tror du? Med nymffiskade utgår jag från att du tjecknymfade. Korrekt? Det var många som gjorde det och det är kul att höra att det funkar. Själv har jag inte testat. Borde göra det låter det som! 🙂

 3. Jonas Says:

  Hej Jesper!
  Jag fiskade i Bälteberga hela morgonen, jag tror jag stog i Spinneripoolen när ni dök upp på morgonen. Hör av dig nästa gång du åker till Baltak så kan jag instruerade dig lite i tjecknymfning eller ännu bättre modifierad fransknymfteknik (snarlik men effektivare). Måste säga att jag tokgillar din hemsida och din webradio. Kör hårt
  Jonas

 4. Jesper Hultqvist Says:

  Tack! Alltid skitkul när någon berättar att de gillar Flugfiskeradion och bloggen! :-)) Och jag tar gärna emot lite instruktion. Verkar intressant!
  Jesper

 5. Flugfiskeradion » Blog Archive Fluglinan är viktig för resultatet. Annars blir det kas(s)t. Says:

  […] })(); StartsidaRätt lina är viktigt    För ett par veckor sedan var jag och fiskade i Baltak. Jag hade med mitt alldeles nya flugspö – ett Winston Passport klass 5 som anlände hos mig […]

Kommentera