Om Flugfiskeradion & bloggen

flugrullar_och_flugspon

Jag heter Jesper Hultqvist och växte upp med flugfiskare i familjen men lyckades ändå hålla mig borta från detta underbara tidsfördriv tills för några år sedan. Nu är jag fast och håller som bäst på att lära mig att kasta, binda flugor, välja flugor, hitta rätt ställen att fiska på, gå i vatten med vadarbyxor, undvika lintrassel, använda knutar som faktiskt håller fast flugan på tafsmaterialet och så vidare och så vidare…

Jesper Hultqvist

Flugfiskeradion
Flugfiskeradio är en podsändning som startades i mars 2010 i ett försök att göra ett flugfiskeprogram som jag själv skulle vilja lyssna på. Formatet är inte hugget i sten men oftast så består ett program av en intervju med någon intressant person inom flugfiskevärlden. Bland dem jag intervjuat finns kastgurun Stefan Siikavaara, fiskeentreprenören och guiden Johan Broman och Niklaus Bauer – gäddflugfiskare och Flydressing-delägare. Kolla denna sida för hitta alla avsnitt. Jag har också genomfört ett spötest av MSX Emerald och två spön från amerikanska Ross och fler tester utlovas!

Bloggen
Webbplatsen www.flugfiskeradion.se fungerar också som min fiskeblogg där jag lägger upp länkar till intressanta filmer, tips, berättar om mina flugfiskeäventyr med mera.

När jag inte flugfiskar arbetar jag på Say Jes Kommunikation.