Flugfiskeradion: Test av MSX Emerald

Här är avsnitt tre, som är något kortare än vanligt på grund av att vi fått tillökning i familjen :-).

I avsnitt 3:
Test av den nya spöserien MSX Emerald. Testare: Björn Scharin och Jesper Hultqvist

Länkar för avsnittet:

Förtydligande
I testet nämner jag att spötopparna är ojämna och att vi inte visste om detta har en funktion. Det har det. Jag fick följande information från MSX-grundaren Magnus Toth:

“Det är inte fibrerna som går igenom lacken, det är själva klingan som är lite ojämn. Vissa förespråkar en helt jämn klinga ända ut till toppöglan. Vissa andra, inkl MSX, förespråkar en försiktig hantering av toppsektionen så att den inte slipas för tufft vilket förändrar spöts egenskaper samt riskerar att göra toppen mer sårbar mot spöbrott. Det här fenomenet är tydligare på vissa MSX-spön och mindre tydligt på andra. Det beror på att när färgen och lacken läggs på så jämnas klingan ut.”

Mer information finns på Flyanglersonline.com.

Musiken är av Christy Mclaren. Läs mer på Musicalley.com.

Glöm inte att skriva en kommentar och berätta vad du tycker.

Nyckelord:

Detta inlägg skapades 20 april 2010 kl. 20.26 och är sparat i kategorin Flugfiskeradion, Utrustning. Du kan följa eventuella kommentarer via RSS 2.0-flödet. Du kan kommentera, eller göra en trackback från din egen webbplats.

6 Responses to “Flugfiskeradion: Test av MSX Emerald”

 1. håvmästarn Says:

  KUL med flugfiske radion. Jag har lyssnat på alla tre avsnitten som alla är KANOON.
  Jag har en fundering kring Spötestet: Varför valde ni tyngre klassning på linorna? Enligt andra tester av linor så är ju redan “de flesta” linor redan tyngre en den ordinarie klassningen och MSX hävdar ju att deras spön är rätt klassade. (Om ni har kvar spöna så testa gärna rätt klassade linor!)
  Grattis till tillökningen.
  Ser fram emot nästa avsnitt!
  Mvh “håvmästarn Säby flugfiskare

 2. Jesper Says:

  Hej Håvmästarn!
  Tack för de orden, de värmer verkligen!
  Angående din fråga så valde vi att överklassa (i de flesta fall)
  eftersom vi tycker att det ger oss lite extra hjälp att ladda spöna
  och få till bättre kast när vi fiskar. De flesta av mina fiskekamrater gör samma sak även om det som allt annat är en smaksak. Björn och jag är på inget vis några experter på fluglinor men det är inte vår uppfattning att de flesta linor redan är överklassade i sig själva. Att Loop gör tunga linor är känt och i testet funkade också deras Loop Multi Sink Tip WF 5 F/S mycket bra med just MSX klass fem och en Loop Opti Stillwater WF 6 lirade fint med MSX klass 6. Så i dessa fall överklassade vi inte. Angående klassningen av MSX-spöna så tyckte vi den var korrekt.
  Skitfiske!
  Jesper

 3. Mats Says:

  Kul program! Jag har lyssnat på ditt test nu. Det var roligt eftersom jag själv har köpt en Emerald 6:a. Jag håller med om det mesta men tycker nog att alla komponenter ser riktigt bra ut. Jag gillar också färgen på klingan extra mycket. En härligt grön färg med en slags lyster i. Jag gillar också hur det känns att kasta med spöt men funderar nu på att köpa ett till i den andra serien. Skulle vilja ha ett lite snabbare spö för kustfisket.

  Keep up the good work!

  mvh Matte

 4. Jesper Says:

  Tack! Jag har inte kastat med den snabbare serien Sapphire utan bara hållt den i handen. Du får väl slå till och sedan skicka tillbaka om du inte gillar det. 🙂

 5. Lyssna på experterna i sommar | Jesper upptäcker flugfiske Says:

  […] 3. Test av den nya spöserien MSX Emerald […]

 6. MSX lanserar 10-fotsspön | Flugfiskeradion Says:

  […] s); })(); StartsidaMSX lanserar 10-fotsspönSvenska MSX Fly Fishing, vars spöserie Emerald vi på Flugfiskeradion testade förra året, lanserar nu 10-fotsspön i serien Sapphire. Sapphire är något snabbare spön är Emerald och […]

Kommentera