Flugfiske kräver erfarenhet

I helgen har jag varit iväg med en kompis och fiskat regnbåge i hans klubbvatten. Jag fick en och tappade en (den senare på kompisens hullinglösa fluga. Jag måste vara snabbare med att sträcka linan…). Kompisen däremot tog fyra och tappade en.

Det är alltid så att mina mer erfarna kamrater tar 3-4 gånger mer fisk än jag. Jag gissar att det handlar om teknik – alltid från att kunna kasta långt och lägga ut flugan snyggt till att välja rätt fluga och fiska taktiskt och inte bara smälla på i samma riktning kast efter kast. Ska fiska lite mer med huvudet nästa gång.

Detta inlägg skapades 3 maj 2009 kl. 16.21 och är sparat i kategorin Fiske och träffar, Fiskeutflykter. Du kan följa eventuella kommentarer via RSS 2.0-flödet. Du kan kommentera, eller göra en trackback från din egen webbplats.

Kommentera