Säsongspremiär i Baltak

I helgen som gick var det säsongspremiär för mig och några fiskekompisar. Första fisketuren för året är speciell och det var som alltid trevligt att träffa grabbarna, dricka whiskyn, äta ärtsoppan och snacka fiske.

Själva fisket var förresten sådär. Det var mycket vatten i ån, vilket också är att vänta sig den första helgen i april. Själv landade jag bara en regnbåge. Den tog på en grön förtyngd flicksländenymf strax ovanför Bälteberga-bron. Lite extra kul var att jag vid tillfället testade Rios nya lina som heter Avid. En recension kommer snart på Flugfiskeradion.

Natten mellan lördag och söndag hade vattnet stigit 2-3 decimeter och den redan mycket breda ån hade på sina ställen tagit sig upp på åkrarna. Söndagsfisket blev kort då fisken inte alls ville samarbeta.

När jag kom hem till Stockholm hade nästan all snö försvunnit även här och jag hoppas nu på en snar Stockholmspremiär!

Nyckelord: ,

Detta inlägg skapades 5 april 2011 kl. 12.16 och är sparat i kategorin Fiskeutflykter. Du kan följa eventuella kommentarer via RSS 2.0-flödet. Du kan kommentera, eller göra en trackback från din egen webbplats.

2 Responses to “Säsongspremiär i Baltak”

  1. Daniel Says:

    Synd att ni (du?) inte hade bättre lycka i Tidan!
    Visste inte att du bor i sthlm. Skulle du vara utan sällskap på någon planerad fisketripp någon gång så får du väldigt väldigt gärna höra av dig då jag inte lyckats komma iväg på något fiske värt namnet här i sthlm sedan jag flyttade upp för två år sedan!

  2. Jesper Hultqvist Says:

    Hör man inte det på dialekten? 😉 Rena söderkisen vetja! Skämt åsido så lägger jag ditt erbjudande på minnet inför säsongen.
    Jesper

Kommentera