Superspöt får tummen upp

Efter mycket om och men har jag nu äntligen hunnit testkasta superspöt från Kina. Jag har testat inte en utan två gånger. Den första gången var med en lina som var 1,5 klasser för tung (6,5 mot spöets klass 5). Den andra gången fick jag med mig en favoritlina – Rio Gold. Även denna är lite tyngre (klass 5,5) men den är jag å andra sidan van att kasta klass 5-spön med.

Det blev som sagt bara testkastningar på gräsmatta (premiärfisket får vänta ett tag ännu tyvärr) men kastegenskaperna gav mersmak. Spöt är snabbt utan kännas som en styv pinne och det blev snabbt rejält med fart på linan. Min “vardagsspö” Winston Passport klass 5 är klassat som “snabbt” men Kinaspöt är snabbare. Jag gillar det skarpt och det kommer att få följa med på sommarens fiske i Lappland! Fiskekamrat Jörgen, vars gräsmatta fick agera kastbana, är också förtjust och hoppas att kineserna snart börjar producerat denna spöserie i klass 4.

Spötestare Jörgen koncentrerar sig.

Så vad är då mitt samlade betyg på flugspöt “IM12 NANO carbon fly rod NANO 905-4″ som jag själv importerade från Kina?
Spöt? Snabbt, lätt och med god finish, inkl. en extra spötopp. Jag ger tummen upp!
Priset? 125 dollar – cirka 850 kronor + moms, totalt cirka 1060 kronor. Tummen upp!
Köpet och leveransen? Säljaren var ganska långsam att svara på frågor och det gick tidvis inte att följa paketet på den anvisade trackingsidan. Detta kunde ha varit mycket bättre. Å andra sidan ingick frakten i priset.

En annan grej… när jag skulle testkasta under påsken såg jag att tyget på spötuben gått i sönder. Dåligt.

Men sammanfattningsvis tycker jag att spöt känns bra och jag ser verkligen fram emot att fiska med det!

Vad tycker du som läsare om denna typ av test? Skriv gärna en kommentar!

Läs mina tidigare inlägg om superspöt:
Jag köpte ett superspö från Kina
Superspöt har landat – se videon

Nyckelord:

Detta inlägg skapades 22 april 2014 kl. 20.29 och är sparat i kategorin Utrustning. Du kan följa eventuella kommentarer via RSS 2.0-flödet. Du kan kommentera, eller göra en trackback från din egen webbplats.

4 Responses to “Superspöt får tummen upp”

 1. Håkan Larsson Says:

  Trevligt att det äntligen blev ngra rader. Visserligen kort o koncist men förstår nog hur du menar. För den pengen lev till dörr kan man egentligen inte begära så mkt mer än att det borde gå att kasta med så egentligen är det riktigt mycket för pengen. Enl deras websida verkar det dock som att xtra spötopp inte gäller längre. Tack för snabbtestet!

 2. Jesper Hultqvist Says:

  Tack Håkan!
  Det var svårt att hinna med något längre tyvärr. Angående spötopp så vet jag inte om det någonsin stått särskilt tydligt. Det var en överraskning för mig när jag öppnade tuben.
  Jesper

 3. Kjellssportfiske Says:

  Vi har haft detta spö i vårt sortiment under en lång tid nu.
  Tyvärr är de för tillfället slut.
  Återkommer med fler inom kort.
  Helt rätt Håkan, dom har slutat att ha en inkluderad extra spötopp, tyvärr.
  Men som du själv skriver så är det MYCKET prisvärt. Snabbt spö med bra precision och känsla. En kund sa till och med att det är självkastande. Men det är nog lite överdrivet 😉

 4. L-Å Says:

  Jo då, det är extratopp med men (den var bortagen en period), men priset är nu 146$
  Och spöt är riktigt bra enl kompisen, även det 7-delade i klass5 är bra, likaså dom billigaste, vet flera som har dessa.
  Frågan är om detta är spön som tillverkas för andra “märken” skulle vara kul att veta.

Kommentera