Snart är det flugfiskemässa!

11-14 mars är det äntligen dags för Flugfiskemässan igen! Jag ska dit och denna gång får jag sällskap av mentorn Jörgen. Det ska bli superkul! Jag har inte bestämt mig för vad jag ska kolla på. Det blir väl lite prylar som vanligt och kanske ett föredrag av Johan Klingberg. Han fiskar mycket i Baltak dit även vi åker flera gånger om året. Kanske har han några tips!

Kommer du till mässan?

Nyckelord:

Detta inlägg skapades 14 februari 2010 kl. 22.26 och är sparat i kategorin Fiske och träffar, Utrustning. Du kan följa eventuella kommentarer via RSS 2.0-flödet. Du kan kommentera, eller göra en trackback från din egen webbplats.

7 Responses to “Snart är det flugfiskemässa!”

 1. Peter Says:

  Jepp! Det är tradition och markerar startskottet på säsongen. Låt säsongen börja! I år ska jag köpa nytt spö o tänker ta chansen att provkasta intressanta spön på mässan.

 2. Jesper Says:

  Vilken typ av spö är du på spaning efter? Själv “behöver” jag två rullar, en 3/4 och en 5/6. Vi får se om jag hittar något lämpligt.

 3. Peter Says:

  Jag är ute efter ett #4. Ett skönt fiskespö med långsam helaktion eller liknande. Ska börja med att titta på Sameo Classic #4. Har köpt rulle redan – en Wychwood Inica som jag beställde från England. Mitt nuvarande lätta spö är ett TriCast Rackelhanen från Rasken o Boström som jag haft i 20 25 år. Dags för nytt nu.

 4. Jesper Says:

  Klass 4! Jag har ett till salu: Jag köpte nyss ett Diamondback Classic Trout och ska därför sälja mitt Temple Fork Outfitters (TFO) Lefty Kreh Signature Series 8 fot, klass 4, 2-delat. Det är klassat som medium-snabbt och har en snygg grön färg. Jag köpte det från England i somras och har fiskat med det i två dagar. Pris: 1000 kronor.

 5. Peter Says:

  Tack för erbjudandet Jesper men jag väntar till mässan. Kände på Sameospöt redan förra året utan att kasta med det och det kändes väldigt mycket “jag”. Ska även ta chansen att prova lite andra spön på mässan. Bl a ett ny spöfabrikat, http://www.msxff.se/. Nyfiken på dem. Framför allt ska det bli sjukt kul att gå på mässan 🙂 Blir nog lite småsaker här o där också, lite bindmaterial, lite småtillbehör som torrflugefett o annat skoj.

 6. Jesper Says:

  Det märket var nytt för mig! Tack för tipset!

 7. Peter Says:

  vassego 🙂
  brukar roa mig så här års genom att kolla utställarlistan på
  http://www.flyfishingfair.com/common/category.aspx?id=5749

Kommentera