I väntan på säsongen del 3 – shopping

Detta är det tredje och sista inlägget i min miniserie om vad man kan göra under tiden man väntar på att flugfiskesäsongen här i Sverige ska börja. Länkar till de tidigare inläggen finns längre ner.

Shopping
För er som läser denna blogg regelbundet lär det inte vara någon överraskning att jag gillar flugfiskegrejor och därmed också att handla dessa prylar. Och just nu är det en utmärkt tidpunkt att handla eftersom: 1. du har mer tid nu än när säsongen har börjat och 2. många företag har utförsäljningar.

Själv har jag handlat ett antal grejor sedan säsongen tog slut: Ett MPR, micro practice rod, för att kunna öva kastteknik inomhus. Problemet är bara att jag tyvärr kan konstatera att jag inte har ett rum stort nog för att kunna använda spöet ordentligt…

Jag lyckades också äntligen komma över ett exemplar av Hans Lidmans “Det nappar i Svartån” som lära vara något av en klassiker. 40 kronor + frakt på Bokbörsen. Lagom!

Dessutom ska en Nautilus FW+ rulle vara på väg över Atlanten. Den har slutat att tillverkas och reas därför ut. Jag har redan en och gillar den skarpt så jag passade på!

Var ska man handla?
Svaret på den frågan är nog lite beroende på vem man frågar. Själv handlar jag i mina lokala flugfiskebutiker (jag bor i Stockholm så det finns ett par olika), på svenska webbshoppar (till exempel www.capricorn.se, www.flugor.se och www.jkflugfiske.com. Dessutom är jag ett stort fan av Ebay (hör mina tips om att handla på Ebay här), både den brittiska och den amerikanska varianten. Även Tradera bör nämnas även om det var ett tag sedan jag själv handlade där.

Har du tips om bra ställen att handla flugfiskeprylar på? Skriv en kommentar så att vi andra också får veta.

Ett litet tips: Handlar du från USA och vill ringa det säljande företaget har de ofta så kallade “toll free numbers” som börjar med 1-800. Dessa nummer är ungefär som våra 020-nummer men kan inte alltid ringas från Sverige. Ibland kan de ringas men kostar då den internationella samtalstaxan till USA. Mitt tips: Använd Skype och ring över Internet. Det funkar och är gratis.

Detta inlägg skapades 7 februari 2011 kl. 11.27 och är sparat i kategorin Utrustning. Du kan följa eventuella kommentarer via RSS 2.0-flödet. Du kan kommentera, eller göra en trackback från din egen webbplats.

Kommentera