I väntan på säsongen – del 1

Foto: Nate Follmer - www.fishinginpa.com

Jag, precis om de flesta flugfiskare, sitter nu inomhus och väntar på att isarna ska släppa och säsong 2011 ska börja. För de som inte har råd eller möjlighet att åka till varma vatten för att bota abstinensen tänkte jag skriva ett par artiklar med tips på vad du kan göra på nätet för att få tiden att gå.

Del 1 – bloggarna och nyheterna
Denna gång blir det ett gäng sajter som kan ge inspiration och tips.

Fiberglass Manifesto

Blogg som drivs av Cameron Mortenson och som namnet antyder så vill Cameron slå ett slag för flugspön av glasfiber. Men bloggen har mycket intressant även för den som inte har ett specialintresse i glasfiber (som jag till exempel). Bloggen uppdateras väldigt ofta och har en skön personlig stil. Dessutom har man ofta tävlingar där man kan vinna fiskegrejor :-).

Midcurrent

Den största nyhetssajten för flugfiskare. Här finns allt och lite till. En personlig favorit är “Ask the expert” där läsare kan ställa frågor och få väldigt kompetenta svar. Vad sägs om frågor som: Vad är defintionen på ett “nytt” flugmönster? eller Vilken är den rätta längden på ett flugspö för öringsfiske? Nyhetsbrevet via e-post är också bra.

Moldy Chum

Nyhetssajt/blogg och podradio i ett. Killarna på Moldy Chum gillar flugfiske och ger bland bevis på en skönt skruvad humor.

The Outdooress

Rebecka Garlock är tjej och flugfiskare. Har hon ett annorlunda perspektiv för att hon är tjej? Det får du avgöra.

A bad backcast

Om Rob DeVores bakkast verkligen är dåligt vet jag inte men hans blogg är bra. Rob fiskar mycket från kajak vilket verkar grymt häftigt.

Johan Klingberg

Johan Klingberg är en “flugfiskekändis” och kanske mest känd som flugbindare. Han har också gjort ett par dvd:er om fiske, till exempel Mayfly Madness (se trailern) som jag varmt rekommenderar.

Orvis News

Orvis startade nyligen en blogg. Och som mycket annat Orvis gör så är det bra och intressant. Här kan du också lyssna på Orvis flugfiskepodradio, en av de bästa flugfiskeprogrammen som finns på nätet.

Bloodknot Magazine

Bloodknot är både en blogg och en gratis flugfisketidning på Internet. Mycket ambitiös och intressant satsning. För att komma direkt till tidningen klicka här.

Flugfiskeradion

Det vore väl tjänstefel att inte påminna om att du kan lyssna på de nio avsnitt av podradion som jag gjort hittills. Snart kommer mer!

Det var några tips från mig. Vilka sajter tycker du är bra? Skriv en kommentar och berätta! I nästa del tänkte jag ge tips på bra sajter för flugbindning. Tipsa mig på jesper@flugfiskeradion.se så blir listan bättre!

Detta inlägg skapades 16 januari 2011 kl. 15.58 och är sparat i kategorin Webbtips. Du kan följa eventuella kommentarer via RSS 2.0-flödet. Du kan kommentera, eller göra en trackback från din egen webbplats.

2 Responses to “I väntan på säsongen – del 1”

  1. Björn Says:

    Tack för tipsen ska kolla in dem..

  2. Rickard Says:

    Mycket trevlig blogg, hur kan jag ha missat den? 🙂 kika gärna in på min flugfiskeblogg. http://www.meandmyrod.blogg.se

    Tight line!

Kommentera