Premiär i Strömhult

För några dagar sedan var jag för första gången och fiskade i småländska Strömhult. Det var flera år sedan jag hörde talas om stället för första gången. Det var framförallt historier om jättestora put&take-regnbågar och en välskött anläggning som jag hade lagt på minnet. Trots många lockande historier så var alltså först nu, efter flytt till Skåne och byte av fiskeklubb, som premiärbesöket blev av. Fiske i Strömhult sker nämligen bara i bokade grupper, såvitt jag förstår, vilket innebär att det kan vara svårt att komma till. Dessutom är fiskedagarna populära och Strömhult blir snabbt fullbokat.

För er som inte varit i Strömhult kan följande vara intressant att veta:

  • Fisket börjar på eftermiddagen och fortsätter tills dess att solen gått ner (Gäller på hösten).
  • Andra dagens fiske börjar tidigt, cirka 05:30 och fortsätter till lunch.
  • Boende ingår i fiskeavgiften.
  • Anläggningen består av en damm och en mer strömmande del. Allt placerat i vacker natur.

Hur gick då mitt premiärfiske? Jotack. Hyfsat! Den blev en regnbåge på 1,8 kg.

Jag hade nyss bytt till en orange muddler och flugan hann bara landa i vattnet innan det small till! Det hela skedde i den del av vattnen som kallas Vladimir’s Corner. (Är det månne Vladimir på Stockholms Flugfiskecenter vi talar om här?) De som fiskat i Strömhult i många år menar att det var svårfiskat när jag var där och fångstrapporten stödde detta uttalande – bara några få i gruppen tog fler än en eller två fiskar.

För er som undrar hur det ser ut i Strömhult passade jag på att spela in lite video:

Nyckelord: , ,

Detta inlägg skapades 1 september 2013 kl. 17.55 och är sparat i kategorin Fiskeutflykter. Du kan följa eventuella kommentarer via RSS 2.0-flödet. Du kan kommentera, eller göra en trackback från din egen webbplats.

Kommentera