Datorfiskare?

I lördags var jag på minifiskemässan “Fluga till antispinn” (mycket trevligt, kommer mer om det i nästa avsnitt av Flugfiskeradion) och någon frågade mig om jag fiskade mycket. Jag tänkte efter en liten stund och svarade sedan, på hälften skämt och hälften allvar, “Nej, det gör jag inte. Hinner inte så mycket. Jag pratar om det istället på Flugfiskeradion”.

Sedan funderade jag inte mer på det. Förrän nu när jag kom att tänka på den tiden då vi hade segelbåt. I varje båtklubb finns det nämligen ett antal individer som visserligen har båt men som av någon anledning nästan aldrig lämnar hamn. Istället myser de runt på bryggorna och snackar med andra båtägare, fixar lite på båten och kanske till och med övernattar några nätter i båten. I hemmahamnen. Dessa människor kallas bryggseglare.

Vad kallas då de som flugfiskar mest genom att sitta hemma och drömma och kolla på internet, som är särskilt vanligt denna tid på året? Datorfiskare?

Detta inlägg skapades 13 december 2011 kl. 23.00 och är sparat i kategorin Övrigt. Du kan följa eventuella kommentarer via RSS 2.0-flödet. Du kan kommentera, eller göra en trackback från din egen webbplats.

Kommentera