Bästa fisket hittills!

Har nyss kommit hem från klubbsjön. Det var en mycket bra förmiddag. Den startade som de brukar: Upp tidigt (nåja), brygga kaffe, göra mackor, packa spö och rullar och ut i bilen. En dryg halvtimmes bilfärd senare var jag framme och konstaterade att det var molnigt och ganska skön värme för att vara en septembermorgon. Ut i båten efter att ha tacklat på med sinktip-lina. Trots förutsättningarna gick det inge vidare. Tafsen trasslade och inga fiskar var intresserade av mina flugor. Jag vet inte hur det är för dig men i situationer som denna har jag lätt att fundera på allt annat än fiske. Jag tänkte på sängen där hemma, tv:n som jag försummade och den stora frukosten jag kunde ha smaskat ner istället för att guppa i en båt på den lilla sjön.

Men jag stålsatte mig, bytte lina (till flytande) och tafs och satte på en annan fluga. Fisken började vaka och helt plötsligt var det kul igen. Skitkul! Jag har nog aldrig haft så bra fiske. I en del av sjön var regnbågarna riktigt tokiga och var gång efter annan helt uppe ur vattnet. Och inte var de så petiga heller: Gul montana, röd montana, sjukande geting och lila Woolly bugger. Allt funkade.

Jag förlorade några flugor dock. Förklaringarna/bortförklaringarna är att jag 1. drillade fisken hårt så att de inte skulle hinna bli trötta och dö när jag satte tillbaka dem och 2. hade på väldigt tunnt tafsmaterial av misstag. Det var nog 5x eller 6x som jag glömt på efter sommarens torrflugefiske. Hur som helst var fisketuren mycket lyckad! Visst är det kul när det funkar!

Va?! Hur många det blev? Tre tappade, tre isläppta och en med hem. 🙂

Detta inlägg skapades 11 september 2010 kl. 16.08 och är sparat i kategorin Fiskeutflykter. Du kan följa eventuella kommentarer via RSS 2.0-flödet. Du kan kommentera, eller göra en trackback från din egen webbplats.

One Response to “Bästa fisket hittills!”

  1. Björn Says:

    Härligt Jesper!

Kommentera