Nytt spö – Redington CPS

Jag har under vintersäsongen, som i mitt fall inneburit fiskeuppehåll, handlat på mig en hel del flugfiskeutrustning. Bland grejorna jag köpt finns ett Redington CPS klass 6-spö. Det är 9 och en halv fot långt med fighting butt. Jag fick tag på det begagnat men i mycket gott skick.redington_cps_flugspo

Det återstår dock att se om det är ett bra köp. Jag har hunnit testkasta det en gång på gräsmattan under ett par minuter och tyckte då inte var så fantastiskt som jag hade hoppats. Det är mycket styvare (alltså så kallad “snabb aktion”) än de spö jag använt tidigare. Förhoppningsvis så lär jag mig snart att uppskatta detta spö. Här finns en recension där CPS-serien jämförs med Sage XP, som jag har förstått är något av en klassiker. Spöserien fick även en så kallad “Kudo-award” i amerikansk press.

Tycker du spöet verkar intressant så kan jag berätta att det inte längre tillverkas och att många webbshoppar i USA därför rear ut dem. Gör en Googlesökning på “Redington CPS” så hittar du flera ställen som säljer ut.

Nyckelord: , ,

Detta inlägg skapades 11 mars 2009 kl. 22.35 och är sparat i kategorin Utrustning. Du kan följa eventuella kommentarer via RSS 2.0-flödet. Du kan kommentera, eller göra en trackback från din egen webbplats.

Kommentera