Mitt första havsöringsfiske

Havsoring_akersberga

I lördags var min vän Björn och jag ute och fiskade havsöring i Åkersberga. Nu fick vi ingen fisk så man kan ju ifrågasätta om det var just havsöring vi fiskade 🙂 Jag fick chans att prova mitt Redington CPS på allvar och blev positivt överraskad när jag bytte lina till en Orvis Wonderline klass 7 som jag använt till ett annat spö. Det kändes mycket bra.

Skjutklump och skjutlina
Jag fick också möjlighet att testa Björns spön som var utrustade med skjutklumpar och separata skjutlinor. Det var första gången för mig och det krävde en lite annan teknik än den jag är van vid. Men vad är en skjutklump och vad är en skjutlina?

Skjutklumpen eller klumpen är den tjocka och därmed tyngre delen av en fluglina av weight forward-typ (wf). Den agerar kastvikt för att få iväg linan och den tunnare delen bakom den kallas skjutlina. I detta fall var klumparna speciella lösa varianter som Björn satt en separata lågfriktionslinor på. De skar bra genom vinden medan min egen “vanliga” lina hade stora problem.”

Nyckelord: , , ,

Detta inlägg skapades 31 mars 2009 kl. 21.06 och är sparat i kategorin Fiske och träffar. Du kan följa eventuella kommentarer via RSS 2.0-flödet. Du kan kommentera, eller göra en trackback från din egen webbplats.

Kommentera