En lösning på det förbenade tafstrasslet!

Jag tänkte börja denna text med den retoriska frågan “Finns det något värre än att försöka hantera gammalt tafsmaterial när man fiskar?” Svaret är ju att det finns miljontals saker som är värre: Svält, brott mot mänskliga rättigheter eller till och med att gå tomhänt hem när alla polarna fångat fisk. Så jag börjar så här istället:

Visst är det irriterande när det gamla tafsmaterialet slingrar sig när man försöker stoppa ner det i fiskevästen? Och hur enerverande är det inte när man av misstag letar efter något annat i samma ficka och får med sig allt tafsmaterialet upp ur fickan igen?! Och sedan sprätter det överallt…

smith_creek_trash_fish1

Därför testade jag Smith Creeks “Trash Fish” tafssamlare under sommarens fiske. Och jag är mycket nöjd med hur den funkar. Istället för att krångla med bångstyriga tafsbitar lindar man bara tafsen runt tafssamlaren och drar sedan tafsen till änden på hållaren där den låses fast. När den är full (det tar ett tag) så sprätter man bara upp linan på baksidan och slänger den. Mycket enkelt och sååå mycket bättre än att försöka stoppa ner tafsmaterialet i en ficka!

smith_creek_trash_fish2

Och priset? Cirka 149 kronor. Väl investerade pengar för att få bättre ordning! Kolla in filmen om du vill veta mer om hur tafssamlaren fungerar.

 

Nyckelord: , ,

Detta inlägg skapades 24 februari 2014 kl. 11.18 och är sparat i kategorin Utrustning. Du kan följa eventuella kommentarer via RSS 2.0-flödet. Du kan kommentera, eller göra en trackback från din egen webbplats.

Kommentera