Intervju med MSX-grundaren om nya rullarna

Svenska MSX Fly Fishing som hittills “bara” haft spö och linor i fiskesortimentet breddar nu med en flugrulle: Den heter MSX Titanium och finns i storlekarna 4-7 och 7-10. Priset är 1395 respektive 1595 kr inkl. frakt. Rullen marknadsförs som lätt och stark och med ett mjukt och vattentätt bromssystem. Jag passade på att ställa några frågor till MSX-grundaren Magnus Toth om rullen.

Flugfiskeradion (FFR): Varför börjar ni sälja flugrullar?

MSX: – Vi har ända sedan starten haft en efterfrågan på flugrullar i samband med att flugfiskare köper ett av våra prisvärda flugspön. Efterfrågan på prisvärda flugrullar är minst lika stor som efterfrågan på prisvärda flugspön.

FFR: Varför just materialet titanium?

MSX: – För att det är ett lätt och ett starkt material. Vi anser att aluminiumrullarna idag är lite för tunga för att det ska kännas riktigt 100% bra när man fiskar. Vi ville därför ta fram en snygg metallrulle som dessutom är väldigt lätt. Att titanium dessutom har högsta styrka/vikt förhållande av alla metaller och en väldigt hög korrosionsbeständighet gjorde valet enkelt. Kostnaden att framställa dessa rullar är relativt hög p g a att titanium är mycket dyrare än aluminium, å andra sidan säljer vi direkt till slutkund utan mellanhänder så vi kan ändå erbjuda ett mycket attraktivt pris för rullarna.

FFR: Om du skulle jämföra era rullar men några andra rullar som redan finns på marknaden, vilka skulle det vara då?

MSX: – Ungefär som lätta Danielsson-rullar till halva priset. Det är stora ord, jag vet, men prova får du se.

FFR: Kommer ni att börja sälja rullar för mindre klasser än 4?

MSX: – Förmodligen, ja.

FFR: Har ni något annat på gång som du vill berätta om?

MSX: – Det finns alltid saker på gång inom MSX men inget som jag kan berätta nu tyvärr.

 

Nyckelord: ,

Detta inlägg skapades 3 juni 2013 kl. 21.55 och är sparat i kategorin Utrustning. Du kan följa eventuella kommentarer via RSS 2.0-flödet. Du kan kommentera, eller göra en trackback från din egen webbplats.

Kommentera