Ny havsöringsbok guidar med kartor

Att fånga havsöring kan vara svårt. Väldigt svårt. Men nu har fiskeprofilen och havsöringsexperten Pelle Klippinge givit ut en bok som kan göra det lite enklare. Åtminstone om man bor längs Smålandskusten. Boken heter Havsöringensguiden – Småland – Öland och är helt ny (januari 2013).

I boken bjuder Herr Klippinge på 48 beskrivningar av bra havsöringsställen längs Smålandskusten och på Öland. Och inte nog med att han delar med sig av kunskaper som många fiskare nog skulle betrakta som hemligheter. Boken bjuder också på detaljerade kartor för varje fiskeställe. Inklusive gps-koordinater.

Kartorna är enkla men tydliga och jag känner igen upplägget från min tid som seglare då boken med kartor över skärgårdens naturhamnar var ovärderlig. Därför gillar jag också Havsöringsguiden skarpt. Beväpnad med den kan även mer oerfarna havsöringsfiskare bättra på sina chanser till fisk.

Varje fiskeställe har sin egen beskrivning och ibland passar författaren på att flika in hur hans egen fiskelycka varit på platsen. Det ger en trevlig personlig touch.

Som en extra bonus till läsaren ger Pelle Klippinge konkreta tips på hur man fiskar havsöring, inklusive en förklaring av hur vattentemperaturen påverkar huggvilligheten. Slutligen listar Klippinge sina bästa flugor med bindbeskrivningar. Föredömligt.

Havsöringsguiden – Småland – Öland är i mina ögon en riktig bra bok. Det enda jag har att invända är att Pelle är baserad i Småland. Hade han varit skåning hade boken heta Havsöringsguiden – Skåne och handlat om mina hemmavatten!

Priset? Jag hittar priser från 149 till 171 kronor (exkl. frakt) på nätet.

Du kan bläddra i boken här.

 

 

Detta inlägg skapades 20 februari 2013 kl. 18.25 och är sparat i kategorin Boktips, Fiskeutflykter. Du kan följa eventuella kommentarer via RSS 2.0-flödet. Du kan kommentera, eller göra en trackback från din egen webbplats.

Kommentera