Jag tittade på ett tidsdokument

Igår kväll när barnen hade somnat och lugnet lagt sig över nejden, stoppade jag en film i spelaren och sjönk ner i bästa fåtöljen. Filmen hette “En flugfiskeresa i Norrbotten” med underrubriken “Från fjäll till kust”. Jag hade inte sett den tidigare och det som slog mig allra mest var hur tiderna har förändrats. Filmen spelades visserligen 1993, för 20 år sedan. Men eftersom jag snart fyller 40 så tycker jag att 90-talet var ganska nyss. Men på filmen är det tydligt att tiden har gått och att saker ändras på två årtionden.

Inte nog med att Gunnar Westrin hade betydligt mer hår än i sina nyare alster, fleecetröjorna var extra tjocka och hade grälla mönster på ett helt annat sätt än vi är vana vid i dag. Och flugfiskevästar var standard. Och man visar oblygt upp sprit, vin och öl i bild. Tro nu inte att jag har nåt emot någon av dessa saker. Nejdå. Men visst syns de inte lika ofta i fiskefilmerna? Tiderna har förändrats.

Det som kändes allra mest “ovant” var att man klubbade fisk till höger och vänster. Sen åt man upp dem. Bra. Men att klubba fisk? Det har nästan blivit tabu.

Filmen annars då?
Jodå, det är 45 minuter Westrinmys med lite flugbindningstips insprängda lite här och var. En trevlig stund, tycker jag.

 


 

Detta inlägg skapades 27 januari 2013 kl. 18.50 och är sparat i kategorin Filmtips, Övrigt. Du kan följa eventuella kommentarer via RSS 2.0-flödet. Du kan kommentera, eller göra en trackback från din egen webbplats.

Kommentera


Malcare WordPress Security