Lyckat klubbmästerskap

I dag var det klubbmästerskap i sjön. Dessutom var det höstpremiär vilket innebär nyinsatt fisk! Jag hade förhoppningen att vara på plats kl. 6 på morgonen och med 35 minuters bilfärd dit behövde jag gå upp kl. 5 för att hinna med att brygga kaffe och göra mackor. Mina sena vanor pajade den planen men kl. 7 var jag vid sjön och kunna konstatera att det fanns en plats kvar i en båt. Ute på den lilla sjön guppade redan de två andra båtarna och 5-6 flytringar. Mästerskapet i vår lilla klubb var välbesökt!

Jag hade tacklat på två spön, ett med flytlina och ett med min nya sinktip från Dan-tackel. Efter lite initialt lintrassel kunde jag konstatera att den nya linan sjönk som den skulle och var helt ok att kasta med. Bra för en lina som kostar 135 kronor. Rekommenderas!

Efter en timmes fiskande tog jag min enda fisk för dagen. Den högg på en liten Montana och vägde 880 gram men kämpade som en klart större firre. Det var intressant att se hur tydliga huggperioder fiskarna hade. Det var helt stilla utan några napp i kanske 15-20 minuter,  sen böjdes plötsligt 3-4 spön under loppet av någon minut innan det blev det stilla igen.

880-grammaren vann mig en delad tredjeplats i klubbmästerskapet. Riktigt kul! Frågan är bara vad jag ska använda vinstpengarna till… 🙂

Detta inlägg skapades 4 september 2010 kl. 23.24 och är sparat i kategorin Fiskeutflykter, Utrustning. Du kan följa eventuella kommentarer via RSS 2.0-flödet. Du kan kommentera, eller göra en trackback från din egen webbplats.

2 Responses to “Lyckat klubbmästerskap”

  1. Håvmästarn Says:

    Härligt Jesper och grattis till 3:e platsen trots att du fiskade mindre en de flesta. Jag hoppas du investerar i några nya Sage spön för dina vinstpengar, Själv satsade jag mina på några rullar och linor
    ; D Mvh Håvmästarn

  2. Jesper Says:

    Tack så mycket! Superkul! Angående vinstpengarna så lär de ju räcka länge. Börjar nog med ett Orvis Helios och ett par roliga rullar sedan väntar jag nog lite med att göra av med resten! ;-P

Kommentera