Vada säkrare med Orvis

Som jag nämnt tidigare så lyssnar jag på Orvis podradio med Tom Rosenbauer. I det senaste avsnittet ger Tom tio tips på hur man kan vada på säkrare. Ett intressant ämne tycker jag. Jag inte tänkt så mycket på säkerheten de gånger jag har vadat, det måste jag medge. Här är fyra av Toms tips:

1. Använd vadarbälte och vadarstav.
Vadarbälte för att hålla dig torr(are) om du trillar och vadarstav för att undvika att trilla.
2. Vada inte om du inte kan se botten.
3. Ha en “flyktväg”. Planera din vadning och se till att du alltid har en utväg. Vada alltid uppströms – om du måste vända tillbaka är det lättare att gå nedströms än kämpa mot strömmen.
4. Ta små steg. Små steg gör det enklare att hålla balansen. Och känn dig fram med fötterna.

För att inte riskera att bryta mot upphovsrätten tar jag bara med fyra av tipsen, men det finns alltså sex till. Gå till Orvis sida och lyssna på resten själv vetja!

Och förresten… om allt går som planerat så lanserar jag min egen podradio, Flugfiskeradion, imorgon. Missa inte det!

Detta inlägg skapades 20 mars 2010 kl. 08.16 och är sparat i kategorin Teknik. Du kan följa eventuella kommentarer via RSS 2.0-flödet. Du kan kommentera, eller göra en trackback från din egen webbplats.

2 Responses to “Vada säkrare med Orvis”

  1. Daniel Smith Says:

    Hur vet jag när, var och hur podcasten sänds? Kan jag ladda ned den i iTunes sen? Kan du inte skriva ihop något som jag kan publicera om detta på min blog? Ser verkligen fram emot att följa detta, grymt bra initiativ.

  2. Jesper Says:

    Hej Daniel! Kul att du är på! “Utgivningen” är kommer nog inte att vara 100 % regelbunden men jag ska göra mitt bästa. Man kommer att kunna följda den via RSS eller iTunes.

Kommentera