Två bra podsändningar om flugfiske

Jag har blivit helt “hooked” på podradiosändningar!! Vet du inte vad det är? Podradio är, enkelt uttryck, radioprogram som du kan ladda ner och lyssna på via datorn eller en mp3-spelare. Det extra coola är att vem som helst kan skapa dessa ljudfiler och det är också styrkan med podradio. Folk runt om i världen som har ett stort intresse av något, till exempel flugfiske, gör egna radioprogram och lägger ut så att andra kan lyssna. Jag använder programmet iTunes för att hitta bra podsändningar.

Mina två favoriter bland podsändningar om flugfiske är just nu Orvis Fly Fishing Guide med Tom Rosenbauer samt Fly Fishing Weekly. Det har totalt olika karaktär även om det gemensamma temat är flugfiske. Tom Rosenbauer är anställd på Orvis och en mycket erfaren flugfiskare. Hans podsändning kommer en gång i veckan och är mycket lärorik. Under 15-30 minuter diskuterar han ett ämne som ofta föreslagits av en lyssnare. Ibland har han en expertgäst som svarar på frågor i ämnen som han själv inte anser sig vara så bra på. Det hela görs med en lugn humor och lite självdistans.

Fly Fishing Weekly är entimmes-program med två killar som heter Jason och Todd. De har en skön kemi och lyckas snacka skit på ett så trevligt sätt att man lätt glömmer bort att de ofta inte pratar om flugfiske även om det är ett återkommande tema 🙂 Rekommenderas varmt.

Dessa två program är på engelska. Jag har ännu inte hittat någon svensk podsändning om flugfiske som jag fastnat för, det finns helt enkelt inte så många. Jag funderar själv på att starta en podsändning om just flugfiske. Skulle det vara intressant? Lägg i så fall en kommentar eller skicka ett mail till mig. Ge gärna förslag på ämnen som du skulle vilja att jag tar upp.

Detta inlägg skapades 1 februari 2010 kl. 21.14 och är sparat i kategorin Övrigt. Du kan följa eventuella kommentarer via RSS 2.0-flödet. Du kan kommentera, eller göra en trackback från din egen webbplats.

Kommentera