Lär dig insekter för flugfisket med iPhone

Jag vet inte hur mycket du kan, men själv vet jag väldigt lite om de insekter som våra flugor är tänkta att imitera. Det känns som ett ganska stort handikapp. Jag kan memorera telefonnummer och kommer ihåg namn på mer eller mindre obskyra amerikanska skådespelare men flugfiskeinsekter har jag uppenbara problem med. Jag har bestämt mig för att läsa på och passa på att fråga så fort jag träffar flugfiskare som vet mer om ämnet än jag – vilket är ganska många…

Men till den dag kommer då jag faktiskt lyckas lära mig och komma ihåg att Caddisfly är Trichoptera, vilken också kallas nattslända och hur den ser ut så hittade jag en app för iPhone som kan hjälpa mig: North Woods Fly Fishing Guide. Appen kostar 7 kronor och innehåller bilder och beskrivningar på 17 insekter (vissa av beskrivningar är samma art fast i olika mognadsstadier) och bilder på flugor som imiterar dem. Klart värt 7 spänn. Åtminstone för mig!

Nyckelord: , ,

Detta inlägg skapades 28 januari 2010 kl. 23.09 och är sparat i kategorin Utrustning. Du kan följa eventuella kommentarer via RSS 2.0-flödet. Du kan kommentera, eller göra en trackback från din egen webbplats.

One Response to “Lär dig insekter för flugfisket med iPhone”

  1. Thomas Schönström Says:

    Kanon-app men… nu kostar den 38:- och har en massa annat som man inte har lika mycket nytta av som flugfiskare.

    MVH

    Thomas

Kommentera