Lär dig dubbeldrag

Jag är ingen jättebra kastare. Ofta kan jag kasta så långt som behövs för att få fisk men jag vill naturligtvis uppleva känslan när hela linan (med tafsmaterial och tafs) rasslar ut från rullen! Vem vill inte det?!

Jag kom till slutsatsen att jag var tvungen att lära mig dubbeldraget för att kunna nå detta mål. Nu kan jag göra dubbeldrag, men det fanns några stunder då jag trodde att det inte skulle gå vägen. Det finns naturligtvis många sätt att lära sig men jag tänkte berätta hur jag gjorde. Jag inhämtade information från tre ställen:

1. Först tittade jag på denna film med Mel Krieger:

Jag mimade och tränade utan spö och sedan med spö. Det var bra tips även om jag personligen inte gillade det väldigt snabba rycket.

2. Sedan läste jag i boken L.L. Beans Ultimate book of fly fishing och lade på minnet att draghanden ska upp och möta spöhanden innan man drar.

3. Ytterligare en sökning gav mig dessa tips på Fiskesnack.

Totalt tränade jag kanske 3-4 timmar innan jag lärde mig ett slags grundläggande dubbeldrag. Jag tränar fortfarande på att skicka iväg hela linan…

Detta inlägg skapades 20 november 2009 kl. 21.41 och är sparat i kategorin Teknik. Du kan följa eventuella kommentarer via RSS 2.0-flödet. Du kan kommentera, eller göra en trackback från din egen webbplats.

Kommentera