Komplett flugfiskebok

OK då, kanske det inte finns någon komplett flugfiskebok men L.L. Beans Ultimate book of fly fishing innehåller det mesta man behöver veta för att komma igång med flugfiske. Bland innehållet hittar man bland annat:

  • kastinstruktioner med både illustrationer och fotografier
  • hur man läser vatten
  • fiskar som lämpar sig för flugfiske
  • information om knutar, linor och tafsar
  • introduktion till olika typer flugor och hur man binder dem

ultimate-book-of-flyfishingL.L. Bean är inget känt märke i Sverige men företaget har funnits sedan 1912 och är  i hemlandet USA en mycket välkänd tillverkare av friluftsgrejor. Man har bland annat egna flugfiskeutrustningar och driver en flugfiskeskola.

Jag tycker att Ultimate book of fly fishing är en utmärkt bok för nybörjaren men även ett bra uppslagsverk för den mer erfarne flugfiskaren. Den innehåller många illustrationer och fotografier och om jag ska framhålla något som negativt så är det att vissa foton känns lite gamla – men det påverkar inte faktainnehållet som är av hög kvalitet.

Boken är på engelska och 344 sidor lång. Den går att köpa via Bokus.com eller Adlibris.se för under 200 kronor. Mycket prisvärt! Läs mer om boken på Amazon.com.

Detta inlägg skapades 8 november 2009 kl. 10.04 och är sparat i kategorin Boktips. Du kan följa eventuella kommentarer via RSS 2.0-flödet. Du kan kommentera, eller göra en trackback från din egen webbplats.

One Response to “Komplett flugfiskebok”

  1. Dubbeldrag | Jesper upptäcker flugfiske Says:

    […] Sedan läste jag i boken L.L. Beans Ultimate book of fly fishing och lade på minnet att draghanden ska upp och möta spöhanden innan man […]

Kommentera