Ta lektioner hos en kastinstruktör du också!

I höstas,  efter ett par flugfisketurer,  kände jag att jag ville ta kastinstruktioner. När jag ändå höll på att lära mig kasta så kunde jag lära mig rätt från början tänkte jag. Sagt och gjort. Jag fick tips om nybörjarkursen som Stockholmsflugfiskecenter håller och 450 kronor fick jag ett par timmars förstklassig instruktion av Vladimir. Ganska snabbt kunde jag, när jag koncentrerade mig, få iväg linan längre än tidigare med mycket mindre rörelser.

När det blir barmark ska jag ut och träna för trots att jag nu vet hur man ska göra så krävs det en massa träning innan tekniken blir automatisk. Just nu fiskar jag med en teknik som måste vara flugfiskets motsvarighet till rallarsvingar…

Nyckelord: ,

Detta inlägg skapades 13 mars 2009 kl. 08.54 och är sparat i kategorin Teknik. Du kan följa eventuella kommentarer via RSS 2.0-flödet. Du kan kommentera, eller göra en trackback från din egen webbplats.

Kommentera