Bra flugfiskecitat

“Ge en människa en fisk och han kommer att äta hela dagen. Lär honom att fiska och han kommer att sitta i en båt och dricka öl hela dagen”

Som alla aktiviteter som verkligen uppskattas har fiske och flugfiske givit upphov till en massa mer eller mindra djupa tankar. Jag har samlat ihop några citat som jag tycker är bra. Har du fler? Lägg en kommentar och skriv in citaten där.

“If fishing is like religion, then fly fishing is high church” – Tom Brokaw: legendarisk journalist och nyhetsankare

A bad day’s fishing is better than a good day at work.” – anonym

“It is not a fish until it is on the bank.” (sv. “Det är en inte fisk förrän den är på uppe på stranden”) – irländsk talesätt

“If people concentrated on the really important things in life, there’d be a shortage of fishing poles.” (sv.”Om folk koncentrerade sig på vad som verkligen är viktigt här i livet skulle fiskespö vara en bristvara”) – Doug Larsen

Some go to church and think about fishing, others go fishing and think about God.” (sv. “Vissa går till kyrkan och tänker på fiske, andra åker och fiskar och tänker på Gud”) – Tony Blake

The fishing was good; it was the catching that was bad” (sv. “Fisket var bra, det var fångsten som var dålig”) – A.K. Best

The gods do not deduct from man’s allotted span the hours spent in fishing.” (sv. “Den tid människan fiskar drar gudarna inte av från människans utmätta tid”) – babylonsk talesätt

“Give a man a fish and he will eat for a day.  Teach him how to fish and he will sit in a boat and drink beer all day.” (sv. “Ge en människa en fisk och han kommer att äta hela dagen. Lär honom att fiska och han kommer att sitta i en båt och dricka öl hela dagen”) – anonym

“Give a man a fish and he has food for a day; teach him how to fish and you can get rid of him for the entire weekend.” (sv. Ge en människa en fisk och han har mat för en dag. Lär honom att fiska och du slipper honom hela helgen”) – Zenna Schaffer


Nyckelord:

Detta inlägg skapades 24 mars 2009 kl. 11.31 och är sparat i kategorin Fiskeutflykter. Du kan följa eventuella kommentarer via RSS 2.0-flödet. Du kan kommentera, eller göra en trackback från din egen webbplats.

Kommentera